četvrtak, 3. listopada 2013.

DRVENI MAGNETI...KAO SUVENIRI IZ HRVATSKE

Sa svakog putovanja donesem barem jedan magnet za frižider, a to čine i moji prijatelji koji mi ih poklanjaju kao suvenire s njihovih putovanja. Svaki taj magnet ima neku priču ili me podsjeća na osobu koja mi ga je poklonila. To su mi jako drage stvarčice i uspomene, a usput uljepšavaju bijelu plohu frižidera.
Stoga sam odlučila napraviti u svojoj radionici nekoliko uzoraka magneta koji bi se mogli ponuditi turistima u Hrvatskoj, prije svega u našim zakonom zaštićenim prostorima kao punktovima eko-turizma. Budući da i sama posjećujem te prostore, često se uvjerim da su u ponudi suveniri izrađeni u Kini, Tajvanu, Indoneziji... Dakle, PRAVI hrvatski suveniri! Kako izgledaju, vjerujem, i sami znate.
Potaknuta tom činjenicom, izradila sam drvene magnete (od domaće sirovine iz Like  ). Izrezala, obradila i pirografom ručno iscrtala i ispisala svaki komad drveta. Neki su motivi univerzalni, a neki su namijenjeni određenim Parkovima. Za sada ću vam pokazati samo nekoliko primjeraka, a ostale nekom drugom prilikom.


Nema komentara:

Objavi komentar